27 September, 2009

kembali..

dalam sunyi aku bersujud
Kau tempat ku meminta
Ampuniku Ya Allah yang sering melupakanMu
jadikan aku hambaMu yang selalu bertaqwa dan bertaubat..

Assalamualaikum wbt..
salam rindu kepada murobbi agung, muhammad saw,
para sahabat an ahlul bait baginda,
dan jika kpada semua yg memperjuangkan Islam hingga ke hari ini.


paling ingin untuk bertemu, akawat matrik tercinta.. terutamanya mira yg baru beberapa minggu flight ke mesir.. belajar
medic di sana.. sebak rasa kali terakhir bertemu dengannya- tak terucap bicara di hati- entahlah, biar hanya ketika d matrk ikatan ukhwah bermula, tapi ikatan di hati ini, sangat bermakna..

kenangan bersamanya tak mugkin ana lupakan. sungguh, byk ana belajar drpd dirinya.sikapnya yang rendah diri, byk memberi masukan dan kesungguhan beliau yang sgt2 menjaga ukhuwah

sedikit kenangan bersama cukup bererti, memberikan perbaikan buat diri ana..


ila ukhti fillah- mira,
insyaAllah doa2 akan terus mengiringi agar ukhti menjadi mujahidah dan da'ieyah yang teguh dengan keimanan..

buat diri sendiri,
pastikan belajar betul2!. grap seeratnya masa yang tinggal lagi beberapa kerat ni 2k final exam. ingat ukhti, harapan semua yang menanti kejayaan enti.!

buat sahabat2 di Universiti Dakwah Murobbiyah (UDM),
doaku insyaAllah mengiringi kejayaan kita bersama.
jom sama2 turun surau toriq mohon kesenangan, kemudahan dan kelancaran dalam segala urusan yang bakal mendatang espicially our becoming final exam!..

ila family yang dirindui,
mohon doa dan restu terutamanya drpd umi dan abah..
kesungguhan dalam study dan mutabbah, insyaAllah akn ditingkatkan..

ila akhwat wa ikhwah di seantero dunia,
berjuanglah kita bersama. setiap masa dan ketika. bukan hanya ketika kita ada kelapangan masa..
-dakWah no 1 tpi study BukaN no 2-
moga2 ukhwah serta nikmat tarbiyah yang diberikan oleh Allah swt ini, bisa kita sampaikan kpd orang lain agar mereka pun dapat merasa kemanisan in.

"sesungguhnya kita merancang dan Allah swt juga merancang, tetapi ketahuilah, perancangan Allah swt lah yang sebaik-baiknya"
-mendambacintaagung_

2 comments:

uhibbunurilahi said...

ya ukhti,,
sejak ble UDM da tuka nme nih...hehehe
jom r turun, insyaAllah, ana agk slalu da trn skang ngan rmate,klu de kelapangan ..huhu

umatMuhammad said...

jazakilah ukhti..
ana bagi nama baru 2k naik semangat des..
turun surau jgn lupa bgtau ana.
ingat ukhti, janji kita b4 masuk UDM ni
ingat x?