24 November, 2010

final exam

"ukhti.."
"hmm?"
"nak tahu sesuatu?"
angguk.
"apa dia?"
"orang yang berjaya ialah orang yang berjuang hingga ke akhirnya"
senyum.
***
dalam dewan peperiksaan:
di barisan paling hadapan.
letak pen biru jenama faster.
alhamdulillah siap.
aik? ada masa banyak lagi.
tak mengapa, stay sampai habis waktu.
biar berjuang hingga ke akhirnya. ..
***
"ya Allah..tepunya otak.."
baca buku Prophetic Learning etc sebentar.
energized kembali semangat.
sambung belajar kembali.
biarlah berjuang hingga ke akhirnya.
***
di surau farabi:
"alhamdulillah, kita masih dapat berkumpul walaupun U kita dilanda kemarau. jangan mengeluh..moga Allah tingkatkan darjat kita dengan kesabaran atas ujian ini."
conclusion:
if you're doing your best, you won't have any time to worry about failure.
moga semuanya kerana Allah swt.

6 comments:

uhibbunur~ said...

"orang yang berjaya ialah orang yang berjuang hingga ke akhirnya"

*senyum

usaha biar usaha
hingga akhirnya~

agar kita mampu tersenyum puas..
andai apapun natijahnya :)

kerna kita tahu..Allah kan ada
let HIM take the rest..

*bukan exam ja..hidup kita juga kn~

eh,jap2

..alhamdulillah siap. aik? ada masa banyak lagi.tak mengapa, stay sampai habis waktu. biar berjuang hingga ke akhirnya..

aik, ada masa byk lg. hebat!!

mawarberduri said...

enti siap microbe awal? masya Allah! alhmdlh~

rnduY masya Allah~ kt enti dgn uhibbunur :) nasib baik Allah izin ptemuan kita di kafe. bahagia rs tgk wjh antunna :) alhmdlh~

kekok sket sb rs mcm na bt mcm2, tp tpaksa lebih bhati2 selepas byk peristiwa menimpa dr~ maaf if teragak2 smlm :)

hANySS JonG said...

biarlah berjuang hingga ke akhirnya.
save the best for the last.
good luck utk next2 paper adikku.=D

'adSassin' said...

wah, menarik untuk minggu2 exam.

"..alhamdulillah siap. aik? ada masa banyak lagi.tak mengapa, stay sampai habis waktu. biar berjuang hingga ke akhirnya..

aik, ada masa byk lg. hebat!!"

natijah andai masa study pon kita usaha sampai akhir. :)insy.

umatMuhammad said...

uhibbu>

ya betul ukhti. sebab tu kena kena tawakal selepas usaha dan doa. kerana natijahNya Allah yang beri.

3 minit tu dikira banyak apa..

mawar>

alhamdulillah Allah permudahkan ukhti. segala-gala yang kerna Allah membuatkan kita rindu kan.

ukhti hanyss>

jazakillah ukhti doanya. akak pun semoga berjaya untuk next3 exam dan segala urusan. best hari tu senior dan junior satu dewan exam.

first time kot~

umatMuhammad said...

ukhti nadhirah>

betul tu ukhti..
we must well prepared..
dan alangkah bagus andai kita berjuang hingga ke minit dan dakwat pen yang terakhir.